piątek, 18 września 2015

Czekoladowo-kokosowy omlet owsiany z jabłkiem i serkiem wiejskim


Składniki:
3 łyżki mąki owsianej
1 łyżeczka mąki kokosowej lub wiórek
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka stewi
1 jajko
1 białko jaja
1/2 opakowania serka wiejskiego
1 małe jabłko
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 orzechy brazylijskie 
kilka borówek 
1 łyżeczka jagód goi
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonej żurawiny 

Mąki, serek wiejski, żółtko jaja, kakao, stewie blendujemy na gładką masę. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy trochę wody. W osobnej misce ubijamy 2 białka. Do masy z mąkami dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, dokładnie mieszamy, dodajemy białko i ponownie mieszamy. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnie posmarowaną oliwą i smażymy pod przykryciem. Gotowego omleta smarujemy jogurtem i posypujemy posiekanymi orzechami, jagodami goi, żurawiną i borówkami. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz