Składniki:
5 daktyli
1/2 małego banana
1 łyżka kakao
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy resztę składników i blendujemy na gładką masę.
Lody podane są z truskawkami, wiórkami kokosowymi i kawałkiem ciasta z rabarbarem.
Składniki:
40g kaszki mannej razowej
1 szklanka mleka
1-2 daktyle
Do rondelka wsypujemy kaszkę, wlewamy mleko i dodajemy pokrojone w kostkę daktyle. Kaszkę gotujemy na małym ogniu, co chwilę mieszając.
Czekoladowy krem:
3 łyżki maślanki
1 łyżeczka kakao
3 plasterki banana
1 plasterek awokado
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy.
Kaszka wylewamy do miseczki, na górę wylewamy czekoladę i dodajemy ulubione owoce ( u mnie truskawki i borówki) oraz bakalie (orzechy włoskie, migdały).