sobota, 30 kwietnia 2016

Kokosowy omlet owsiany

Składniki:
1 jajko
1 białko jaja
1 łyżka nasion chia
1 łyżka mąki koksowej
1 łyżeczka ksylitolu
2 łyżki mąki owsianej 
odrobina oleju kokosowego
ulubione owoce
Mus czekoladowy: 
4 plasterki banana
1 plaster awokado
1-2 łyżki maślanki
1 łyżeczka kakao


Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na pianę. Dodajemy mąkę, ksylitol, chia, żółtko, i mąkę koksową. Dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię teflonową posmarowaną olejem koksowym. Smażymy z dwóch stron. Składniki musu blendujemy i przekładamy nim omlet. Dekorujemy ulubionymi owocami. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz