poniedziałek, 27 czerwca 2016

Białkowe gofry orzechowe z sosem czekoladowym

Składniki: 
1 jajko
2 białka
3 łyżki mąki gryczanej
1/2 ksylitolu 
1/2 łyżki mąki orzechowej
1 łyżeczka cynamonu 
1 łyżeczka proszku do pieczenia

sos:
1 łyżka mleka kokosowego 
duży plaster awokado
3/4 dojrzałego banana
odrobina wody
1 łyżka kakao

dodatki:
truskawki
borówki
wiórki kokosowe
olej kokosowy 

Białka ubijamy na pianę, dodajemy pozostałe składniki i delikatnie ubijamy i wlewamy do rozgrzanej gofrownicy posmarowanej olejem koksowym. Składniki sosu dokładnie blendujemy. Polewamy waflem sosem i dekorujemy owocami i wiórkami. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz