poniedziałek, 27 czerwca 2016

Migdałowo czekoladowy omlet z cukinią

Składniki:
2 białka
1 jajo
3 łyżki mąki jaglanej
1/3 łyżki ksylitolu
1/2 łyżki kakao
1/2 łyżki mąki migdałowej
1/2 cukinii

Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka dżemu malinowego 100%

dodatki:
truskawki
pestki słonecznika 
odrobina oleju kokosowego


Cukinię ścieramy na grubych oczkach. Białka ubijamy na pianę, dodajemy mąki, żółtko, ksylitol i trochę wody i delikatnie ubijamy, dodajemy cukinię i mieszamy. Omleta wylewamy na patelnie posmarowaną olejem kokosowym i smażymy z dwóch stron. Składniki sosu mieszamy, polewamy nim omleta i dekorujemy owocami i pestkami słonecznika. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz