Składniki roladka:
1 pierś z kurczaka
suszone śliwki
sól, pieprz
łyżka oliwy z oliwek
Składniki obiad:
1 cukinia
1/2 papryki
1/2 bakłażana
4 łyżki ryżu brązowego
1 łyżka oleju koksowego
przyprawy (wędzona papryka,
suszony koperek, sól
pieprz, suszona cebulka)
Pierś z kurczaka kroimy w plastry i ubijamy na kotlety. Posypujemy solą i pieprzem i zawijamy z suszonymi śliwkami. Gotowe roladki smarujemy oliwą z oliwek. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220* następnie zmniejszamy do 180* i pieczemy kolejne 20-30 minut. Cukinię, paprykę, bakłażana kroimy i podsmażamy na oleju kokosowym. Dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem do odparowania wody. Doprawiamy warzywa i dokładnie mieszamy. Brązowy ryż gotujemy 30 minut w małym rondelku.
0 komentarze