sobota, 3 września 2016

Jaglany deser migdałowy, z bananami w orzechowej panierce

Składniki (na 2 porcje)
8 łyżek płatków jaglanych
5 łyżek mleka migdałowego
(lub płatków migdałowych)
syrop klonowy/ksylitol do smaku
3 łyżki wiórek kokosowych
1 banan
2 łyżki mąki orzechowej
2 łyżeczki oleju kokosowego
3 łyżki serka wiejskiego
4 łyżki jogurtu greckiego
6 orzechów brazylijskich
2 łyżki dżemu porzeczkowego 100% 
maliny

Płatki jaglane zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Dodajemy mleko lub płatki migdałowe i ksylitol lub syrop klonowy i dokładnie blendujemy. Masę przelewamy do miseczek, posypujemy wiórkami kokosowymi. Na rozgrzanej patelni podsmażamy banana pokrojonego w kostkę na oleju kokosowym z mąką orzechową. Przekładamy banana do miseczki. W osobnej misce mieszamy serek wiejski z dżemem, przekładamy do mieszczki, polewamy jogurtem. Całość dekorujemy malinami i posiekanymi orzechami. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz