wtorek, 9 czerwca 2015

Czekoladowo orzechowe kuleczki śniadaniowe z kokosem




Składniki:
2 łyżki miodu
1 małe jajko 
50 g mąki owsianej
50 g poppingu
2-3 łyżki mąki orzechowej
1 łyżka kakao
1 łyżka wiórek kokosowych





Miód, kakao i mąkę orzechową wrzucamy do rondelka. Wlewamy odrobinę wody i rozpuszczamy na małym ogniu. Gdy miód wystygnie dodajemy wszystkie składniki do miski i mieszamy widelcem. Z masy formujemy w miarę malutki kuleczki. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 10-20 minut (zależy od wielkości kuleczek) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

1 komentarz:

  1. mam dwa pytania:
    - co to jest popping?
    - w składnikach wymieniono mąkę orzechową i owsianą, a w przepisie kokosową

    OdpowiedzUsuń