niedziela, 7 czerwca 2015

Migdałowe domowe musli



Składniki:

300 g płatków jęczmiennych
50 g płatków migdałowych
30 g ziaren słonecznika 
50 g pestek dyni
1-2 łyżki mąki migdałowej
50 g miodu 
50-60 g suszonej żurawiny 




Płatki migdałowe, ziarna słonecznika, pestki dyni lekko prażymy na patelni. Następnie wysypujemy i mieszamy z płatkami jęczmiennymi. Do rondelka wlewamy miód i wsypujemy mąkę. Wlewamy odrobinę wody. Na małym ogniu rozpuszczamy miód i wlewamy go do płatków. Dokładnie mieszamy rozpuszczony miód z płatkami. Całość wysypujemy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut, co chwilę mieszając. Na ostatnie 2 minuty dodajemy żurawinę do granoli i dokładnie mieszamy. Gotowe musli wsypujemy do miski i zostawiamy tam do wystygnięcia. 






Płatki najlepiej zalać jogurtem naturalnym i na noc zostawić w lodówce. 
Rano dodać świeże owoce i śniadanko gotowe :) 

2 komentarze:

  1. Kaśka, te Twoje przepisy to po prostu zwalają z nóg, jak tylko się obronię i będę miała trochę luzu to na pewno wypróbuję! :D aż ślinka leci na sam widok! Szalejesz dziewczyno :D :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję kochana <3 Twoje przepisy też są mega :*

      Usuń