niedziela, 9 sierpnia 2015

Kokosowe ciasto gryczane z rabarbarem



Składniki:
1 rabarbar
60g twarogu
20g maślanki
100g mąki gryczanej 
10 g mąki kokosowej
1,5 banana
1 jajko 
1 białko jaja



Maślankę, twaróg, banany i żółtko blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę gryczaną i kokosową. Kroimy w drobną kosteczkę rabarbar. Rabarbar dodajemy do masy ( garść zostawiamy do dekoracji). W osobnej misce ubijamy białka i łączymy z masą ciasta. Ciasto wylewamy do foremki i posypujemy rabarbarem. Pieczmy godzinkę w piekarniku nagrzanym do 180*.
Ciasto polane czekoladą (zblendowane 3 plasterki banana, z plasterkiem awokado, 3 łyżkami mleka i łyżeczką kakao), posypane orzechami laskowymi i truskawkami. 

2 komentarze:

  1. Cudowne ciasta,Kasiu powinnas wydac ksiazke z przepisami,prawdziwy talent,pozdrawiam,Luiza

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję serdecznie :* pomyślę o książce

      Usuń