Składniki:
3 białka jaj
1 jajko
20 g mąki gryczanej
1/2 łyżeczki stewi
1 łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 jabłka
1/2 kiwi
1 mały plaster awokado
4 plasterki banana
2-3 łyżki mleka
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 śliwka suszona
odrobina oleju kokosowego
Jajka i białka jaj wbijamy do miski, dodajemy mąkę i kakao. Dokładnie mieszamy, do masy dolewamy odrobiny mleka. Patelnie teflonową smarujemy olejem kokosowym i smażymy naleśniki z dwóch stron. W środek naleśników wkładamy pokrojone jabłko i zwijamy w kopertę. Awokado, banana, jogurt, cynamon i łyżkę mleka blendujemy na gładką masę. Polewamy naleśniki sosem i dekorujemy jabłkiem, kiwi i suszoną śliwką.
0 komentarze