Orzechowo-czekoladowe ciasteczka

By wysokiebuty - 13:39


Składniki: 
1/2 banana
3 łyżki mąki 
1 jajko 
1/3 serka wiejskiego
1 łyżka mąki orzechowej
2 łyżki wiórek kokosowych 
1/2 małej cukinii 
1 łyżka tapoiki 




Cukinię zetrzeć na tarce. Banana, mąkę, jajko i wiórki zblendować na gładką masę. Dodać tapoikę i cukinię. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do foremek i piec ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180*. Można dodać jakiegoś słodzika :) 


  • Podziel się:

Może ci się także spodobać:

1 komentarze

  1. Uwielbiam wszystko co czekoladowe, a Twoje ciasteczka wyglądają wyśmienicie! Jako maniaczka czekoladowych wypieków regularnie zaglądam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-wilgotne-ciasto-czekoladowe/ i moje ciasto czekoladowe jest wprost idealne-bardzo wilgotne i wyjątkowo aromatyczne. Serdecznie polecam!

    OdpowiedzUsuń