Składniki:
1/2 banana
3 łyżki mąki
1 jajko
1/3 serka wiejskiego
1 łyżka mąki orzechowej
2 łyżki wiórek kokosowych
1/2 małej cukinii
1 łyżka tapoiki
Cukinię zetrzeć na tarce. Banana, mąkę, jajko i wiórki zblendować na gładką masę. Dodać tapoikę i cukinię. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do foremek i piec ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180*. Można dodać jakiegoś słodzika :)
1 komentarze
Uwielbiam wszystko co czekoladowe, a Twoje ciasteczka wyglądają wyśmienicie! Jako maniaczka czekoladowych wypieków regularnie zaglądam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-wilgotne-ciasto-czekoladowe/ i moje ciasto czekoladowe jest wprost idealne-bardzo wilgotne i wyjątkowo aromatyczne. Serdecznie polecam!
OdpowiedzUsuń