sobota, 13 lutego 2016

Szpinakowy omlet


Składniki: 
2 garście szpinaku 
1 jajko
1 białko jaja
3 łyżki mąki gryczanej 
1/2 łyżki ksylitolu 
kilka kropel oleju kokosowego

Mus:
3-4 plasterki banana
1 plaster awokado
1 łyżeczka kakao
2-3 łyżki mleka

garść borówek 
suszona żurawina

Białka ubijamy na pianę, W osobnej misce belndujemy na gładką masę szpinak. Dodajemy ubite białka, mąkę, żółtko i ksylitol. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na patelnię posmarowaną olejem kokosowym. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu pod przykryciem.

Składniki musu wkładamy do miski i dokładnie blendujemy lub rozgniatamy widelcem.

Gotowego omleta polewamy sosem i dekorujemy borówkami i suszoną żurawiną 

0 komentarze:

Prześlij komentarz