Przekładaniec buraczany

By wysokiebuty - 04:55

Składniki spód:
200 g mrożonych buraczków
5 łyżek mąki gryczanej
1 banan dojrzały
1 jajko
1-2 łyżki kakao
2 łyżki dżemu brzoskwiniowego 100%
opcjonalnie słodzik
Składniki środek:
1 budyń waniliowy (bez cukru!)
1 szklanka mleka
owoce(ananas, brzoskwinia)
opcjonalnie słodzik


Składniki góra
1 łyżka ksylitolu
3 białka
2 żółtka
4 łyżki mąki gryczanej
3 łyżki mleka
1 łyżka mąki kokosowej

Buraczki odmrażamy. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie blendujemy. Wylewamy ciasto do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180* na 30 minut. W tym czasie robimy budyń. Do rondelka wsypujemy budyń(ewentualnie słodzik do tego) zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszamy. Wyjmujemy ciasto, wlewamy budyń i posypujemy pokrojonymi owocami. Wstawiamy ciasto do piekarnika. W tym czasie robimy biszkopt. Ubijamy białka, dodajemy żółtka, ksylitol, mąki i mleko i delikatnie ubijamy(na małych obrotach). Biszkopt wylewamy na górę ciasta i pieczemy przez kolejne 20 minut. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. 

Smacznego :* 




  • Podziel się:

Może ci się także spodobać:

9 komentarze

  1. ile ma całe ciasto kcal?:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna przekąska lub przystawka i w dodatku jaka zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O wygląda smakowicie ! Zapraszam do nas, zaczynamy dopiero :)
    lisiekwestie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiedz mi jaki na moim miejscu byś kupiła program Ewy Chodakowskiej, jeśli chcę szybko schudnąć, dopóki mam na to siłę, ale też żeby udało mi się zrobić trening do końca, żeby nie był nie wiadomo jaki trudny: Sekret, Metamorfoza w 21 dni, Sukces czy Bikini ? Który polecasz ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najlepiej jest chudnąć stopniowo i powoli, szybkie chudnięcie jest niezdrowe i ja również na początku nie byłam w stanie zrobić całego treningu to normalne. Polecam skalpel na początek :)

      Usuń
  5. Skład jest rewelacyjny, mówię o ksylitolu, mące gryczanej i kokosowej oraz owocach. Przepis zrobił na mnie takie wrażenie, że upiekę go jeszcze dzisiaj :)

    OdpowiedzUsuń