sobota, 21 maja 2016

Czekoladowe naleśniki białkowe z sosem kokosowym i syropem klonowym

Składniki:
2 białka
1 jajko
3 łyżki mąki gryczanej
1 łyżka kakao
odrobina wody
odrobina oleju kokosowego 
Składniki sos:
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka mąki kokosowej
1 łyżka mleka
Dodatki:
1 łyżka syropu klonowego
kostka gorzkiej czekolady
kilka borówek 


Składniki naleśników dokładnie mieszamy i smażymy naleśniczki na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem kokosowym. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Polewamy sosem i syropem klonowym gotowe naleśniczki. Posypujemy borówkami i posiekaną kostką gorzkiej czekolady. 

2 komentarze:

  1. Cześć, mam pytanie odnośnie mąki lepiej gryczana czy kokosowa i nie ważne czy do naleśników czy omletów. Chciałabym żebyś napisała, którą ty bardziej polecasz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się że trafiłam na twojego bloga <3

    OdpowiedzUsuń