czwartek, 4 czerwca 2015

Kokosowy sernik z cieciorki z musem czekoladowym i orzechami

Składniki:
300g ugotowanej cieciorki (lub 1 puszka)
2 banany
2 łyżeczki stewi (lub innego słodzika)
3/4 szklanki wody
150g twarogu
1 jajko
1 białko jaja
2 łyżki maki kokosowej
2 łyżeczki wiórek kokosowych

Cieciorkę, banany, stewie, wodę i twaróg blendujemy na gładką masę. Dodajemy ubite jajko z białkiem jaja. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i kokos, ponownie mieszamy. Masę wlewamy do foremki i pieczemy godzinkę w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

Jeśli nie macie mąki kokosowej możecie dodać łyżkę innej mąki i 3 łyżeczki wiórek.

Sos to kawałek awokado zblendowane z kawałkiem banana i łyżeczką kakao. Całość posypana posiekanymi nerkowcami. 

2 komentarze: