czwartek, 27 sierpnia 2015

Cynamonowo-kokosowa szarlotka


Składniki:
100g serka wiejskiego
100 g jogurtu naturalnego
100 g mąki gryczanej
1,5 sztuki dojrzałego banana
2 duże łyżki cynamonu
1,5 łyżki wiórek kokosowych 
1 jajko
1 białko jaja
2 duże jabłka




Banana kroimy i wrzucamy do miski, dodajemy jogurt, mąkę, serek wiejski, żółtko, cynamon i wiórki. Całość blendujemy na gładką masę. Jabłko kroimy w kosteczkę (kilka pasków zostawić do dekoracji). Białka jaj ubijamy na pianę i mieszamy razem z masą i pokrojonymi jabłkami. Ciasto wylewamy do foremki, dekorujemy i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180*.


Ciasto na zdjęciu zrobione jest z dwóch porcji.

Jeśli macie instagram'a i korzystacie z moich przepisów, to miło by mi było gdybyście dodali tag #wysokiebutymotywuja 

3 komentarze:

  1. Dodalam Twoj przepis na Bezvolesne Usuwanie Cukru z Diety na FB. Rewelacyjny BLOG!! :))
    https://www.facebook.com/events/562198323920271/579135992226504/

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy koniecznie musi być maka gryczana, czy mogę zastąpić żytnią ? :)

    OdpowiedzUsuń