Witajcie
Ostatnio dowiedziałam się, że są osoby, które szukają inspiracji na moim blogu na dania obiadowe, więc dzisiaj postanowiłam wstawić pomysł na szybki i prosty obiad.
2 jajka
garść fasolki szparagowej
1 rzodkiewka
kilka różyczek brokuła
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki kaszy jęczmiennej
łyżeczka oleju kokosowego
przyprawy:sól, pieprz, słodka lub wędzona papryka
Warzywa myjemy i gotujemy na parze lub w wodzie. Patelnie teflonową rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Rozbijamy dwa jajka, solimy pieprzymy i smażymy z dwóch stron. W rondelku gotujemy kaszę, Gdy warzywa i kasza się ugotują przekładamy całe danie na talerz. Do miseczki wlewamy jogurt i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Danie polewamy sosem i dekorujemy pokrojoną rzodkiewką.
Przepis jest na porcję dla 1 osoby.
Jakich przepisów więcej chcielibyście zobaczyć na blogu? I o czym chcielibyście poczytać w postach? Piszcie w komentarzach :)
0 komentarze