wtorek, 15 września 2015

Placuszki jogurtowo orzechowe z cukinią

Składniki:
1/2 małej cukini
1 jajko
1 białko jaja
20g mąki gryczanej
1 łyżeczka stewi
2 łyżki serka wiejskiego 
łyżka jogurtu naturalnego 
1 łyżeczka mąki orzechowej 
odrobina oleju kokosowego


Sos:
3 plasterki banana
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka mleka
1/2 łyżki kakao 


Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać jajko, białko, mąkę, serek i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać odrobinę wody lub mleka. Patelnie teflonową smarujemy olejem i smażymy placki z dwóch stron. Składniki sosu blendujemy i polewamy placuszki i dodajemy ulubione owoce :).



0 komentarze:

Prześlij komentarz