wtorek, 16 lutego 2016

Buraczane brownie


Składniki:
1 serek tutti frutti naturalny
1 białko
2 jajka
200 g wiórek z buraków (mrożonych)
3 łyżki kakao
200 g dżemu porzeczkowego
50 g płatek jaglanych
50 g mąki gryczanej
2-3 łyżki tapoiki
1 banan


Wiórki buraczane wkładamy do miski, żeby się rozmroziły. Płatki jaglane zalewamy wrzątkiem i przykrywamy talerzykiem. Do rozmrożonych buraków dodajemy płatki, mąkę, kakao, dżem, żółtka, serek, banana i blendujemy to na gładką masę. W osobnej misce ubijamy białka. Białka wraz z tapoiką dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do foremki i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180*.

2 komentarze:

  1. robiłam brownie z czerwonej fasoli i wyszło świetne:) ale z buraka pewnie też w końcu wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń