piątek, 11 marca 2016

Kokosowe czekoladowe babeczki i ciasto

Składniki:
8 łyżek mąki gryczanej 
2 łyżki płatków owsianych
1 jogurt naturalny mały
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
2 jaja
1 białko jaja
1 łyżka kakao
1 banan
1 łyżka mąki kokosowej
2 łyżki dżemu 100%
1 łyżka ksylitolu 


Mąkę gryczaną, żółtka, mleko, wodę i banana blendujemy na gładką masę. Dodajemy ksylitol i płatki, dokładnie mieszamy. Ubijamy białka na pianę, dodajemy do masy dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy mąkę kokosową, do drugiej kakao. Dżem mieszamy z kilkoma łyżami wody. Ciasto przelewamy warstwami według upodobań do foremki na ciasto/muffinki przekładamy dżemem zmieszanym z wodą i polewamy drugą częścią ciasta. Pieczmy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180*. 

1 komentarz:

  1. co z jogurtem naturalnym? jest zawarty w składnikach,w wykonaniu nie

    OdpowiedzUsuń