sobota, 30 kwietnia 2016

Bezglutenowe ciasto czekoladowe



Składniki: 
2.5 banana
15 łyżek mąki gryczanej 
2 serki wiejskie
2.5 łyżki kakao 
2 jajka
2 białka jaj
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki orzechów
3 łyżki suszonej żurawiny
3 łyżki miodu


Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich banana, mąkę, miód, serki, kakao i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki blendujemy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy, dokładnie mieszamy, Orzechy siekamy i większość dodajemy do ciasta razem z żurawiną i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki ozdabiamy pozostałą częścią orzechów i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180*.

0 komentarze:

Prześlij komentarz