sobota, 30 kwietnia 2016

Tofnik kokosowo-truskawkowy z marchewką

Składniki:
1 naturalne tofu
7 łyżek mąki gryczanej
2 łyżki mąki jaglanej
3 białka 
2 żółtka
1-2 łyżki mąki koksowej
150 g dżemu truskawkowego 100%
2-3 łyżki ksylitolu
3 marchewki 
owoce leśne
1/3 szklanki wody 

Tofu, banana, żółtka, wodę, mąki, ksylitol i dżem blendujemy na gładką masę. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. W osobnej misce ubijamy białka jaj, dodajemy ciasto i delikatnie ubijamy. Dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Połowę ciasta wylewamy do foremki, posypujemy owocami. Przelewamy resztę ciasta i ponownie posypujemy owocami. Pieczemy godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180* i odstawiamy do wystygnięcia. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz