Tofnik kokosowo-truskawkowy z marchewką

By Katarzyna Butowska - 13:57

Składniki:
1 naturalne tofu
7 łyżek mąki gryczanej
2 łyżki mąki jaglanej
3 białka 
2 żółtka
1-2 łyżki mąki koksowej
150 g dżemu truskawkowego 100%
2-3 łyżki ksylitolu
3 marchewki 
owoce leśne
1/3 szklanki wody 

Tofu, banana, żółtka, wodę, mąki, ksylitol i dżem blendujemy na gładką masę. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. W osobnej misce ubijamy białka jaj, dodajemy ciasto i delikatnie ubijamy. Dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Połowę ciasta wylewamy do foremki, posypujemy owocami. Przelewamy resztę ciasta i ponownie posypujemy owocami. Pieczemy godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180* i odstawiamy do wystygnięcia. 

  • Podziel się:

Może ci się także spodobać:

0 komentarze