niedziela, 1 maja 2016

Jogurtowe chmurki orzechowo-gruszkowe z cukinią

Składniki: 
2 białka
1 jajko
3 łyżki mąki gryczanej
2/3 małej cukinii
odrobina wody 
2 łyżeczki mąki orzechowej
1 łyżeczka ksylitolu 
2 łyżki jogurtu naturalnego 
2 łyżeczki dżemu gruszkowego 100%


Cukinię zetrzeć na grubych oczkach. W osobnej misce ubijamy białka, dodajemy resztę składników (z wyjątkiem cukinii). Delikatnie ubijamy i dodajemy cukinię. Mieszamy wszystko razem i smażymy na oleju kokosowym. 

Moje placuszki są polane syropem klonowym i kremem czekoladowym.

Składniki sosu:
4-5 plastrów dojrzałego banana
1 łyżeczka kakao
2 łyżki mleka
1 plaster awokado 

Wszystkie składniki sosu blendujemy.


Smacznego ! :) 

1 komentarz:

  1. Czy mąkę orzechową mogę zastąpić kokosową, Kasiu?

    OdpowiedzUsuń