Składniki:
2 białka
1 jajko
3 łyżki mąki gryczanej
2/3 małej cukinii
odrobina wody
2 łyżeczki mąki orzechowej
1 łyżeczka ksylitolu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki dżemu gruszkowego 100%
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach. W osobnej misce ubijamy białka, dodajemy resztę składników (z wyjątkiem cukinii). Delikatnie ubijamy i dodajemy cukinię. Mieszamy wszystko razem i smażymy na oleju kokosowym.
Moje placuszki są polane syropem klonowym i kremem czekoladowym.
Składniki sosu:
4-5 plastrów dojrzałego banana
1 łyżeczka kakao
2 łyżki mleka
1 plaster awokado
Wszystkie składniki sosu blendujemy.
Smacznego ! :)
1 komentarze
Czy mąkę orzechową mogę zastąpić kokosową, Kasiu?
OdpowiedzUsuń