poniedziałek, 25 lipca 2016

Tarta z roladkami z kurczaka

Składniki spód:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki jaglanej
1 jajo
sól, pieprz, czosnek
papryka wędzona, curry
odrobina wody
Składniki farsz:
1 cukinia
2 papryki małe
1 garść szpinaku
1/2 cebuli
olej kokosowy
papryka wędzona, sól, pieprz
czosnek, kolendra
3 roladki z kurczaka
Składniki sos:
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 żółtka
zioła prowansalskie
dodatkowo:
1 pomidor 

Składniki spodu do tarty zagniatamy na ciasto i wykładamy do foremki do pieczenia. Pieczemy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*. Składniki farszu kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiamy przyprawami. Roladkę z kurczaka kroimy w kosteczkę. Farsz wykładamy na tartę, na górę posypujemy pokrojoną roladką z kurczaka. Składniki sosu mieszamy w misce, wylewamy na tartę i dekorujemy pomidorem. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz