środa, 31 sierpnia 2016

Jednogarnkowe leczo


Składniki:
1 filet z piersi kurczaka
3/4 cukinii
1/2 papryki
kilka pieczarek
1-2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki groszku
2 łyżki kukurydzy
kasza jęczmienna
2 plasterki mozzarelli
1-2 łyżki oliwy
przyprawy do smaku


Kaszę gotujemy w rondelku. Kurczaka kroimy w kostkę, warzywa i pieczarki również. Podsmażamy kurczaka na oliwie, zalewamy gorącą wodą, wrzucamy warzywa i dusimy pod przykryciem do czasu, aż warzywa będą miękkie. Zlewamy wodę, warzywa mieszamy z przecierem, doprawiamy i posypujemy mozzarellą. Dusimy pod przykryciem, żeby ser się roztopił. Kaszę solimy, pieprzymy i mieszamy z groszkiem i kukurydzą. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz