środa, 31 sierpnia 2016

Jaglane ciasto kokosowe z masłem orzechowym


Składniki:
7-8 łyżek płatków jaglanych
1 duże jajko
1 szklanka mleka
1 łyżka nasion chia
2-3 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka masła orzechowego 
1 łyżeczka stewi
1,5 dużego banana





Jednego banana kroimy i zagniatamy widelcem, dodajemy mleko, płatki, chia, mąkę, jajko i stewię. Dokładnie mieszamy. W osobnej misce zagniatamy 1/2 banana z masłem orzechowym, dodajemy 2-3 łyżki wody i dokładnie mieszamy. Wylewamy masę z płatków, masło orzechowe i na górę kolejną warstwę masy z płatków. Pieczemy godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180*.

Twarożek:
1 duży plaster twarogu 
1/2 małego jabłka
1 łyżeczka kakao
2 łyżki wody

Wszystkie składniki twarożku blendujemy. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz