środa, 31 sierpnia 2016

Fasolowe ciasto z bezą i mleczną czekoladą


Składniki:
1 mała puszka fasoli (150g)
1 jajko
3 białka jaj
1 łyżka poppingu
1,5 banana
3-4 łyżeczki stewi
plaster awokado
4-5 łyżek mleka
łyżeczka kakao




Fasole blendujemy z jajkiem, łyżeczką stewi i bananem. Wlewamy odrobinę wody, dodajemy popping i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy ok 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*. W tym czasie robimy bezę. W misce ubijamy na pianę 3 białka jaj z 2-3 łyżeczkami stewi. Bezę wylewamy na ciasto, zmniejszamy temperaturę do 130-150 stopni i pieczemy przez kolejne 15-20 minut. Polewa na ciasto to zblendowany plasterek awokado z 1/2 banana, łyżeczką kakao i kilkoma łyżkami mleka. Ciasto polewamy czekoladą.

0 komentarze:

Prześlij komentarz