Orzechowo-brzoskwiniowe ciasto z cukinią

By Katarzyna Butowska - 00:49

Składniki:
2 jajka
2 białka jaj
7 łyżek mąki gryczanej
1/3 kostki twarogu
6 łyżek maślanki
2 łyżki mąki orzechowej
1 łyżka ksylitolu
1 banan
2 łyżki dżemu brzoskwiniowego 100% 
2 łyżki topiki
1/4 dużej cukinii


Żółtka, mąki, twaróg, maślankę, dżem, banana i ksylitol bendujemy na gładką masę. Cukinię zetrzeć na tarce, odsączyć z wody. Białka ubić na pianę. Białka, cukinię, topikę dodać do masy ciasta. Wymieszać i piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180*. 




  • Podziel się:

Może ci się także spodobać:

0 komentarze