Składniki:
puszka czerwonej fasoli
1,5 dużego banana
1 łyżka stewi
2 łyżki mąki kokosowej
1 jajko
1 białko jaja
1 łyżka poppingu
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka orzechów laskowych
1 łyżeczka płatków migdałowych
Banana, fasolę, stewię i wodę blendujemy. Dodajemy ubite jajko i białko jaja. Mieszamy, wsypujemy mąkę, popping, mąkę kokosową i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do foremki i do piekarnika rozgrzanego do 180* na godzinkę. Ciasto polewamy musem i posypujemy orzechami oraz migdałami.
Mus czekoladowo jabłkowy:
3/4 małego jabłka
1/2 łyżeczki kakao
plaster twarogu
1 łyżka jogurtu greckiego
2 łyżki wody
Jabłko obieramy i blendujemy z pozostałymi składnikami musu.
0 komentarze