poniedziałek, 21 września 2015

Ciasto fasolowe o smaku kokosowym z musem


Składniki:
puszka czerwonej fasoli
1,5 dużego banana
1 łyżka stewi
2 łyżki mąki kokosowej
1 jajko
1 białko jaja
1 łyżka poppingu
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka orzechów laskowych
1 łyżeczka płatków migdałowych 


Banana, fasolę, stewię i wodę blendujemy. Dodajemy ubite jajko i białko jaja. Mieszamy, wsypujemy mąkę, popping, mąkę kokosową i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do foremki i do piekarnika rozgrzanego do 180* na godzinkę. Ciasto polewamy musem i posypujemy orzechami oraz migdałami.


Mus czekoladowo jabłkowy:

3/4 małego jabłka
1/2 łyżeczki kakao
plaster twarogu
1 łyżka jogurtu greckiego
2 łyżki wody 

Jabłko obieramy i blendujemy z pozostałymi składnikami musu. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz