Składniki:
2 łyżki oleju koksowego
2/3 szklanki mąki jaglanej
2 łyżki kakao
1.5 łyżki mąki kokosowej
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki ksylitolu
1/2 szklanki mąki gryczanej
ulubione owoce
1 jajo
Olej koksowy rozpuszczamy na patelni. Do miski dodajemy kakao, 1 łyżkę ksylitolu, 1 jajo, mąkę jaglaną, wodę, proszek do pieczenia i połowę z rozpuszczonego oleju. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy ciasto do foremki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180* na 15-20 minut. Kroimy owoce, do miski dodajemy ksylitol, mąkę gryczaną, 4 łyżki wody, mąkę koksową i pozostała część oleju kokosowego. Wyrabiamy kruszonkę, wyjmujemy ciasto i dekorujemy owocami. Posypujemy kruszoną i wstawiamy do piekarnika na kolejne 20-30 minut.
0 komentarze