niedziela, 11 września 2016

Orzechowe babeczki z malinami i cukinią

Składniki:
1 jajo
2 białka 
3/4 miseczki startej cukinii 
(2 szklanki) 
1,5 łyżki ksylitolu 
2  łyżki maki jaglanej
2 łyżki maki kukurydzianej 
2 łyżki jogurtu greckiego 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
spora  garść malin 
1 duża łyżka masła orzechowego 

Białka ubijamy na pianę, dodajemy, żółtko, maki, ksylitol, proszek do pieczenia, jogurt, masło odrobinę cieplej wody i delikatnie mieszamy. Dodajemy maliny i starta cukinie i ponownie mieszamy. Pieczemy 30 minut jeśli foremki są małe i 40 minut jeśli foremki są duże w piekarniku nagrzanym do 180* 

0 komentarze:

Prześlij komentarz